Trio de la Joie verrast op 29 oktober

Zondagmiddag 29 oktober biedt Stichting d’ Engelenburgh een bijzonder concert: een combinatie van klassieke zang, accordeon en harp. Trio de la Joie tekent voor een onvergetelijke middag.

Mezzosopraan Gaudia Schillings, harpiste Jopie Jonkers en accordeoniste Trix Reintjens krijgen als trio steeds meer bekendheid. Hun genre gaat van barok tot klassiek, van opera tot romantiek, van volksmuziek tot modern.

Een waaier van muziekstijlen komt aan bod: klassiek repertoire van onder andere Grieg, Copland en De Falla; Roemeense muziek van onder andere Zoltan Orosz; en Zuid-Amerikaanse stukken van onder meer Astor Piazzolla, Francisco Canaro en Juan Vicente Torrealba.
Het wordt een muzikale reis met een ongewone, prachtige combinatie van accordeon, harp en zang.

reserveren
Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 29 oktober begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 12,50 inclusief koffie met gebak.
Reserveren via 06-8357 2448 of engelenburgh@live.nl

 

Over de musici
Gaudia Schillings (mezzosopraan) en Trix Reintjens (accordeon) vormen een bijzondere combinatie van klassieke zang en accordeon. Ze ontmoetten elkaar in 2012 en waren meteen erg gecharmeerd van elkaars muzikale performance.
Na een ‘eenmalig’ gezamenlijk en zeer succesvol optreden in theater La Bonbonnière in Maastricht, besloten ze om samen verder te gaan. Als duo ontwikkelden ze een geheel eigen muzikale stijl. Het duo leerde Jopie Jonkers kennen tijdens een gezamenlijk optreden. Dit beviel wederzijds zo goed dat zij besloten om ook als trio op te treden.

Jopie Jonkers (mezzosopraan en harp) studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.
Zij volgde lessen op de Venezolaanse en de Paraguayaanse harp bij diverse musici (oa Kenneth Ecury/ Roberto Guarani) en ontwikkelde hieruit een heel eigen betoverende speel- en zangstijl.
Zij gaf ontelbare concerten en had tv-optredens met verschillende groepen. Zo speelde zij ondermeer in de begeleidingsgroep van Harry Sacksioni. Ook maakte zij diverse cd’s.

Advertisements