Mogelijkheden

d’ Engelenburgh leent zich voor een gezellig samenzijn of wanneer u iemand wilt ontvangen in een stijlvolle omgeving. Organiseer eens een muziekuitvoering. Geniet van de mogelijkheden die d’ Engelenburgh biedt.

d’ Engelenburgh biedt diverse mogelijkheden voor kleinschalige activiteiten. Wij proberen zoveel mogelijk uw wensen te realiseren.

muziek – zangles – ontvangsten – huwelijksvoltrekkingen 

De beslotenheid en de originele details van het pand geven een gevoel van uniekheid, rust en een huiselijk-intieme sfeer. Geen andere (vreemde) mensen om u heen. De oude sfeer bevordert concentratie. U ervaart betrokken service van de heer en vrouwe des huizes.

IMG_3610Muziek
De benedenkamers lenen zich bij uitstek voor muziek: hoge plafonds geven een goede akoestiek. Voorkamer en eetkamer bieden als grote zaal zitplaats aan zo’n dertig à veertig mensen.
IMG_3578IMG_4230

Vocaal, instrumentaal, ensembles, maar ook jonge musici die podiumervaring willen opdoen vinden hier een plek.
Zowel luisteraars als musici roepen wij op zich aan te melden.

Zangles
Ellen Deelen – Beekman, ervaren in lichte jazz en klassieke zangkunst, geeft lessen in zang en zangtechniek. Met haar achtergrond als dramatische sopraan in opera’s en operettes is zij op de hoogte van de kneepjes van het vak. Ook heeft zij een dirigentenopleiding gevolgd. (U kunt haar ook vragen om uw huwelijksceremonie of uitvaart op te luisteren.)

Op verzoek is een professionele pianist beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact  op voor de mogelijkheden. We denken met u mee voor de beste oplossing.

IMG_4003IMG_4008IMG_3565Tuin
De tuin van ‘d Engelenburgh biedt ruimte aan zo’n 60 á 70 gasten. Ideaal om in en ontspannen sfeer in de buitenlucht bijeen te zijn.

Huwelijksvoltrekkingen
IMG_3576Wat is er mooier dan je huwelijk laten voltrekken in d’ Engelenburgh? Trouwen in Fijnaart op een historische plek! Dit is mogelijk voor kleine gezelschappen (het bruidspaar plus een dertigtal gasten).

Vleugel
IMG_0748d’ Engelenburgh beschikt over een prachtige symmetrische Gunther uit 1935 naar een ontwerp van Louis Anthonis. Het is een ¼ piano, model H (lengte: 1 m 60 , breedte: 1 m 48).
De firma J. Gunther (Brussel) produceerde vleugels en piano’s sinds 1845. De instrumenten hadden grote naam, in en buiten Europa, door het toepassen van een aantal technische vernieuwingen. Zij was bij de eersten die kwaliteitsvolle piano’s wisten te produceren met een metalen kader. Het gekruist monteren ‘cordes croisées’ van de snaren leverde een specifieke klank die hen diverse prijzen opleverde. Tussen de twee wereldoorlogen hadden alle belgische conservatoria Gunthers in huis.

Kijk hier naar de film over d’ Engelenburgh.