Mogelijkheden

Een verjaardag? Een gezellig samenzijn? Een zakelijke afspraak? Een vergadering waarbij de sfeer bepalend is? Kantoorruimte voor een dag? Een muziekuitvoering? Een kado voor een vriend(in) of familielid? Overnachten? Zomaar eens even ontspannen?
d’ Engelenburgh biedt diverse mogelijkheden voor kleinschalige activiteiten. Wij proberen zoveel mogelijk uw wensen te realiseren.

muziek – zangles – vergaderingen – lunch/high-tea – tuinbijeenkomsten – huwelijksvoltrekkingen – bed and breakfast – gebruik maken van de ruimten

De beslotenheid en de originele details van het pand geven een gevoel van uniekheid, rust en een huiselijk-intieme sfeer. Geen andere (vreemde) mensen om u heen. De oude sfeer bevordert concentratie. U ervaart betrokken service van de heer en vrouwe des huizes.

Muziek
IMG_3610De benedenkamers lenen zich bij uitstek voor muziek: hoge plafonds geven een goede akoestiek. Voorkamer en eetkamer bieden als grote zaal dan zitplaats aan zo’n dertig à veertig mensen.
Bij goed weer kan ook de tuin worden gebruikt. In dat geval kunnen zo’n honderd mensen worden ontvangen. IMG_3578IMG_4230

Vocaal, instrumentaal, ensembles, maar ook jonge musici die podiumervaring willen opdoen vinden hier een plek.
Zowel luisteraars als musici roepen wij op zich aan te melden.

Bij de toegang tot de uitvoeringen is koffie met wat lekkers inbegrepen. Wanneer u zelf iets organiseert, kijken we in overleg wat het meest passend is.

Zangles
Het is mogelijk om ook zangles te ontvangen. Ellen Deelen – Beekman, ervaren in lichte jazz en klassieke zangkunst, geeft lessen in zang en zangtechniek. Met haar achtergrond als dramatische sopraan in opera’s en operettes is zij op de hoogte van de kneepjes van het vak. Ook heeft zij een dirigentenopleiding gevolgd.

Op verzoek is een professionele pianist beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Workshops
Wilt u zelf  een workshop, cursus of lezing geven? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. We denken met u mee voor de beste oplossing.

Vergaderingen
Besprekingen in een stijlvolle en ontspannen omgeving. U heeft al genoeg om voor te zorgen, de ontvangst nemen wij van u over.

IMG_4003Voor uw bijeenkomsten hebben wij een exclusieve ruimte waar u in stijl kunt vergaderen. De bibliotheek met een tafel van vier meter lengte biedt plaats aan zo’n veertien mensen. IMG_4008

Ook is het mogelijk ongedwongen en zonder tafel van gedachten te wisselen. Dit kan in dezelfde ruimte, maar ook andere kamers staan naar wens tot uw beschikking.

Wie tijdelijk een kantoorruimte zoekt met klasse, kan hier ook terecht. Per dagdeel te reserveren.

Lunch
Wij verzorgen een op maat gesneden lunch tot zo’n twintig personen. Vers en verrassend, met zorg voor smaak en variatie.

IMG_3576

High-tea
Wij serveren high-tea naar wens. Dit kan binnen danwel buiten.

achtergrondinformatie
High tea of afternoontea is een lichte maaltijd die in Engeland tussen 15.00 en 17.00 uur wordt genuttigd.
Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger. Het was te vroeg voor de avondmaaltijd, dus werd voor haar een lichte maaltijd bereid met verschillende theesoorten erbij. Het idee vond alom navolging en deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse thee is niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine gerechtjes.

In het Verenigd Koninkrijk wordt de aangeklede thee een ‘cream tea’ of ‘tea’ genoemd. Men serveert daarbij zoete en hartige gerechten.
Om ruimte te sparen is het gebruikelijk om de etenswaren op een étagère te serveren.IMG_3565

Tuinbijeenkomsten
De tuin van ‘d Engelenburgh biedt ruimte aan zo’n 60 á 70 gasten. Ideaal om in en ontspannen sfeer in de buitenlucht bijeen te zijn.

Huwelijksvoltrekkingen
Wat is er mooier dan je huwelijk laten voltrekken in d’ Engelenburgh? Trouwen in Fijnaart op een historische plek! Dit is mogelijk voor kleine gezelschappen (het bruidspaar plus een dertigtal gasten).

Overnachten
Blijf slapen in dit huis met stijl. Een sfeervolle kamer is beschikbaar. ‘s Ochtends wordt een heerlijk vers ontbijt geserveerd.

Vervoer
Een aan uw bezoek passend transportmiddel? Wij beschikken over ‘aangepast’ vervoer in de vorm van een klassieke Mercedes uit 1972. In overleg kan hiervan gebruik worden gemaakt.

Vleugel
IMG_0748d’ Engelenburgh beschikt over een prachtige symmetrische Gunther uit 1935 naar een ontwerp van Louis Anthonis. Het is een ¼ piano, model H (lengte: 1 m 60 , breedte: 1 m 48).
De firma J. Gunther (Brussel) produceerde vleugels en piano’s sinds 1845. De instrumenten hadden grote naam, in en buiten Europa, door het toepassen van een aantal technische vernieuwingen. Zij was bij de eersten die kwaliteitsvolle piano’s wisten te produceren met een metalen kader. Het gekruist monteren ‘cordes croisées’ van de snaren leverde een specifieke klank die hen diverse prijzen opleverde. Tussen de twee wereldoorlogen hadden alle belgische conservatoria Gunthers in huis.

 

Kijk hier naar de film over d’ Engelenburgh.

Advertisements