Veel belangstellenden tijdens geslaagd Monumentenweekend

img_6509Ruim 230 bezoekers vonden de weg naar d’ Engelenburgh op 10 en 11 september om te genieten van een breed aanbod aan cultuur. We kijken terug op een bijzonder en ook bijzonder geslaagd weekend, wat een belangstelling! Ruim 230 bezoekers konden naar hartelust rondkijken en genieten van de diverse exposities en muziekuitvoeringen. Het weer was prachtig en belangstellenden kwamen echt van heinde en ver, ook buiten de gemeentegrenzen. img_6495Wethouder Schoneveld  was aanwezig bij de horlogepresentatie die zaterdagmiddag menigeen aantrok om het prachtige ontwerp van Pheidippides Watches te zien. Ieder vond wel een plekje naar zijn gading aan één van de zeven (!) zithoekjes in de tuin en zeker tijdens het kooroptreden van Vox Populi -genomineerd voor de Cultuurprijs Halderberge – zat de tuin vol mensen die konden genieten van een hoogstaand programma met koffie of thee met wat lekkers of zelfs een ijsje. img_6540Binnen kon men terecht voor gratis gitaarworkshops van Jaap Majoor en diverse concerten. Zaterdagavond stond d’ Engelenburgh open voor wie maar wilde om te genieten van een pianorecital door de jonge concertpianiste Eline de Gast. Zij bracht een werkelijk betoverend concert en ieder die er niet was heeft een grandioos en onvergetelijke uitvoering gemist. Uiteraard stond ook het monumentale pand centraal en het was leuk om de reacties te horen. Sommigen schrokken van de twee levensechte etalagepoppen op de gang boven, gekleed in zijden baljurken. img_6503Als onderdeel van de  Kunst & Cultuurroute Moerdijk waren er drie kunstexposities. José de Rooij uit  Zevenbergen exposeerde in het prieel voor het eerst haar bronzen beelden, de fijnaartse Ingrid Ros toonde in het tuinhuis naar werken en Edith Bosch uit Achthuizen ontroerde menigeen met haar realistische paardenschilderijen. img_6560Ellen Deelen zong beide middagen enkele aria’s onder begeleiding van pianist Wim Veldhuyzen en Simone Tousain liet zich muzikaal ondersteunen door gitarist Robin Ros die deze middag zijn nieuwe aanwinst uitprobeerde: een Ramirez 1a (waar hij dolblij mee is en die geweldig klonk in de hoge kamers). (Voor de kenners: ook de beroemde Andrés Segovia speelde op een Ramirez). Kortom: een onvergetelijk evenement dat zich volgend jaar wellicht moeilijk laat evenaren. img_6574 Ingrid%20Ros%20met%20schilderij%20%20tijger