Cabaret en muzikale acrobatiek tijdens klassiek concert Beth & Flo

Het beloofde al een verrassende middag te worden en pianoduo Beth en Flo maakten die verwachting meer dan waar. Het publiek was laaiend enthousiast na het concert op 4 februari in d’Engelenburgh. Dat kwam niet alleen door het virtuoze pianospel van de dames, ook hun talent voor entertainment en cabaret droeg bij aan de geslaagde voorstelling.

‘Klassieke muziek met een vleugeltje theater’ en daarmee was niets miszegt. Elsbet Remijn en Claudette Verhulst zijn als duo perfect op elkaar ingespeeld. Als je het niet voor je ogen zag gebeuren, kon je goed denken dat er één twintigvingerige pianist achter de vleugel zat. Dat zitten was overigens kortstondig: ze speelden ook staand, springend of wisselden tijdens een stuk snel van plaats.

De muziek was bijna nergens alleen muziek: wie verwachtte om rustig een bekende compositie uit te luisteren, hoorde er opeens een andere lijn doorheen of werd verrast met onverwachte liederen of een bijzondere uitleg over de componist. Het publiek werd persoonlijk betrokken bij de stukken met vragen, opmerkingen en kwinkslagen. Juist deze verfrissende aanpak maakte het concert uitermate aantrekkelijk en boeiend om te volgen.

Dat klassieke muziek zó verrassend en toegankelijk kan zijn, bewees dit duo. Het gedeelte na de pauze was een geheel nieuw programma van de dames, waarmee dit stuk feitelijk een try-out was. Het publiek was lovend over de voorstelling, die als lichtvoetig, origineel, ludiek en hartverwarmend werd bestempeld. De langdurige staande ovatie was dan ook meer dan verdiend. Voor diegenen die het concert misten, er komt een herkansing: op 22 april spelen Beth & Flo in de Moerdijkzaal in Zevenbergen.

https://bethflo.com