Winterverhalen bij het haardvuur

image011_Experience

bezoekers kijken terug op onvergetelijke middag

WINTERSE MIDDAG d’ENGELENBURGH ALLESBEHALVE KOUD
De themamiddag ‘Wintervertellingen bij het haardvuur’ die zondag 22 februari in d’Engelenburgh plaatsvond, kan meer dan geslaagd worden genoemd. De zestien deelnemers vonden een warm welkom bij een knappend haardvuur in een sfeervolle kamer.

Het gastechtpaar Ellen en Marcel Deelen wisten een ontspannen sfeer neer te zetten waarin ieder zich thuisvoelde. Het idee een ouderwetse middag te organiseren, zoals mensen ook in vroeger tijden ’s winters bij elkaar zaten en verhalen vertelden, kwam goed uit de verf. De inrichting van de voormalige pastorie droeg daar zeker aan bij.

Onder het genot van koffie met versgebakken koeken vertelde gastlezer Anne-Mieke Vermeulen over een boek uit de kast van haar vader, de vroegere huisarts Vermeulen. Anne-Mieke voerde de luisteraars mee naar Capri in het zonnige Italië, waar de schrijver van het boek, de Zweedse arts Axel Munthe, een villa bouwde.IMG_5447

Halverwege de middag werden de gasten getrakteerd op nostalgische drankjes. Na een muzikaal intermezzo van de pianist Johan Cnossen was er aansluitend een traditionele hollandse wintermaaltijd voor belangstellenden. Aan een lange, feestelijk gedekte tafel werd een waar driegangenmenu geserveerd. Het haardvuur en de kaarsverlichting droeg zeker bij aan de winterse stemming.
Dat de gasten zich thuisvoelden, bleek uit de geanimeerde gesprekken die werden gevoerd.

roman
Anne-Mieke Vermeulen is bezig met een debuutroman waarvan het eerste deel zich afspeelt in de eerste helft van de negentiende eeuw in Fijnaart. Naar verwachting verschijnt het boek na de zomer. Haar vorderingen zijn te volgen op https://mieksschrijversblog.wordpress.com en via https://www.facebook.com