Ontroering tijdens kerstconcert d’ Engelenburgh

JDW_5615Niet eerder was het zó vol tijdens een concert in d’Engelenburgh. Liefst vijftig mensen luisterden tijdens het ‘Kerst in d’Engelenburgh’ op 20 december naar vertolkingen van operette-, musical- en kerstliederen. Vooral het ‘Jeruzalem’, gezongen door Ellen Deelen, deed menig toehoorder een traan wegpinken.

Totaal uitverkocht, dat was de muziekmiddag al begin december, maar in de geheel in kerstsfeer aangeklede kamers had elke aanwezige een goede plaats. De sopranen Ellen Deelen, Simone Tousain en bariton Ger Venneker, begeleid door pianist Johan Cnossen op de stijlvolle witte vleugel, stonden voor een bijna vier meter hoge kerstboom. Daar vulden zij een programma van ruim twee uur. In de pauze was er (uiteraard) kerstkrans en echte Fendertse Koek van bakker Nagelkerke.

Op het programma stonden voor de pauze bekende nummers als ‘Bring him home’ uit Les Miserables, ‘Sound of Music’ en ‘All I ask of you (Phantom of the opera), alle ingeleid met kleine wetenswaardigheden die Ellen vertelde. Na de pauze was het programma gevuld met kerstliederen, waarbij ook samenzangnummers. Het was voor sommigen een geweldige ervaring om in de voormalige pastorie na zoveel jaren weer de bekende liederen zo gemeenschappelijk te horen klinken.
Het ‘Ere zij God ‘ werd traditioneel staande gezongen; bij menigeen reden voor kippevel.

Tot slot kreeg elke bezoeker een klein presentje mee in de vorm van een engeltje, een herinnering aan een toch al onvergetelijke middag.