‘Verhalen bij het haardvuur’ met Hans Muiderman – uitverkocht

Hans Muiderman en Robin Ros grootNet als vroeger, gezeten om een knappend haardvuur, luisterden 27 gasten op 28 februari naar verhalen. De schrijver Hans Muiderman las en vertelde uit eigen werk. Gitarist Robin Ros speelde afwisselend korte muziekstukken. De schrijver en de gitarist – tot dan geen bekenden van elkaar – zullen in de toekomst mogelijk vaker samen iets doen.

Het was een middag vol ouderwetse gezelligheid en met nostalgische versnaperingen. Aansluitend was er voor hen die hadden gereserveerd een traditionele hollandse wintermaaltijd. Aan een lange, feestelijk gedekte tafel werd een waar driegangenmenu geserveerd. Het haardvuur en de kaarsverlichting droeg zeker bij aan de winterse stemming.
Dat de gasten zich thuisvoelden, bleek uit de geanimeerde gesprekken die werden gevoerd.

Hans Muiderman publiceerde als jong dichter in de Groene Amsterdammer, stond op het podium, schreef liedteksten en regisseerde voor cabaret. Als docent ‘film’ aan de Theaterschool in Utrecht (HKU) deed hij onderzoek naar de relatie tussen film en theater, gaf lessen scenarioschrijven en filmanalyse. In 2013 kwam zijn debuutroman Souvenir Utopia uit met
begin 2014 de 2e druk. In mei 2014 was de presentatie
van zijn verhalenbundel Ik ben hier geboren en begin 2015 Als al het andere voorbij is, korte reizen langs het landschap van de Grote Oorlog.