Gala-concert Erwin Rommert Weerstra adembenemend

IMG_6264Een geweldige en succesvolle avond, wat een prachtig concert gaf Erwin Rommert Weerstra op 13 maart en wat was het publiek enthousiast.
Een avondconcert zoals in het theater, maar dan in Fijnaart. In de gouden gloed van een overdaad aan kaarslicht speelde Erwin stukken van Sweelinck, Schubert, Liszt, Beethoven, Debussy, Messiaen en Ravel. 

Reeds vanaf het eerste stuk – J.P. Sweelinck: Fantasia Crommatica – kon het publiek constateren: hier speelt een virtuoos.
Met open mond volgden de toehoorders de verrichtingen van Weerstra die niets voor niets op zijn jonge leeftijd is overladen met muziekprijzen, de laatste in november 2015, toen Erwin de eerste prijs won tijdens het concours van Rivierenland Klassiek.

Muisstil was het tijdens het spel dat zich bij tijden kenmerkte door vingervlugheid. En dat allemaal uit het hoofd! Tussen de stukken door vertelde Erwin diverse bijzonderheden.
Hij was te spreken over de volle warme klank van de vleugel, een Gunther uit 1935; de 45 sereen brandende kaarsen in de zaal zorgden voor verdere sfeer (en nog meer warmte).

Sommige mensen waren verrukt door het feit dat zó’n avond zomaar plaatsvond in Fijnaart….. En waarom niet, d’Engelenburgh is bij uitstek de locatie voor dit soort concerten.

Op 7 april speelt hij in Moskou in het Alexander Pushkin Museum.
Er zijn liefhebbers die hem achterna reizen.