Erwin Rommert Weerstra ‘gijzelde’ publiek met virtuoos pianospel

img_7272Vanaf de eerste noot die meesterpianist Erwin Rommert Weerstra afgelopen zondag in d’Engelenburgh speelde, dansten zijn vingers over de toetsen van de Gunthervleugel. Met drie prima toegankelijke sonates van Scarlatti als opening boeide de jonge maestro het massaal toegestroomde publiek direct.

Het was op het laatste moment onverwacht druk geworden; mogelijk wortelde de gedachte dat de concertgebouw-kwaliteit in Fijnaart een niet te versmaden kans was op een onvergetelijke middag. Zelfs de jongste luisteraar – acht jaar – verveelde zich geen ogenblik.

Na een heerlijk rondo van Mozart – door Erwin helder toegelicht – en een virtuoos stuk van Liszt, kwam de pauze veel te snel. Nog danig onder de indruk deelden de toehoorders hun impressies tijdens de high-tea die werd geserveerd.
Na de pauze begeleidde Weerstra de jonge franse zangeres Olivia Le Roux die als eerste had gekozen voor twee liederen van Richard Strauss.

De aansluitende drie walsen van Chopin die Erwin vertolkte, vulde de ruimte met een ontroerende stemming, waarna Olivia tenslotte het ‘Quando m’en vo’ zong uit La Bohème van Giacomo Puccini. Na herhaald applaus, wijn en bloemen serveerde Erwin Rommert tot algemeen genoegen een toegift van de Curaçaose componist Wim Statius Muller: een meeslepende en vrolijke tumba.

Het ovationele applaus was meer dan terecht en het was een algemeen gegeven dat elke bezoeker bovenmate genoten had en vastbesloten was vaker naar d’Engelenburgh te komen.

Het eerstvolgende high-teaconcert door de Young Piano Masters Society is op 23 april, dan komt concertpianist Tobias Borsboom met celliste Lidy Blijdorp.

img_7277