Geslaagd eerste Open Podium 

img_7190Het klassiek open podium dat vrijdag 27 januari  plaatsvond in d’Engelenburgh, mag geslaagd genoemd worden. Zeven deelnemers brachten voor een belangstellend publiek en in een ontspannen sfeer dertien aria’s/liederen en twee duetten ten gehore. Tekenend voor de prima sfeer was een gezamenlijke afsluiting met Frank Sinatra’s ‘My way’.

De zangers/zangeressen werden vakkundig begeleid door concertpianist Erwin Rommert Weerstra, die pas op het moment zelf de te spelen muziek onder ogen kreeg. De meesterpianist verraste de luisteraars ook met een heerlijk solostuk, een tumba van de curacaose componist Wim Statius Muller: ‘Bo Tei?’.

Het twee uur durende programma was tot de laatste minuut gevuld en de luisteraars, die zelfs vanuit Tilburg en Rotterdam naar Fijnaart waren gekomen, genoten van het verrassende repertoire. Teksten van ondermeer Mozart, Donizetti en Löwe passeerden de revue, maar ook uit Les Miserables, Fame en zelfs het bekende ‘Fly me to the moon’.
Eén van de gasten sprak de wens uit dat een volgende keer ook mensen met een instrument deelnemen, zodat het niet alleen bij zang blijft.img_7185

 

artikel BN/De Stem 28 januari 2017