Publiek genoot van ‘Kerst in d’ Engelenburgh’

jdw_5146-copyDe schare pastoors en kapelaans die ooit de Engelenburgh bewoonden, zou genoten hebben. Als vanouds klonken de kerstliederen tijdens het Kerst in d’ Engelenburgh afgelopen zondag in de hoge kamers van de voormalige pastorie. Ruim vijftig belangstellenden waren gekomen voor het middagconcert waar vóór de pauze opera, operette en musical werd gezongen door de sopranen Ellen Deelen, Jet Hogen Esch en de bariton Ger Venneker, en het programma na de pauze geheel in het teken stond van het kerstfeest.
Begeleid door de pianist Cleem Determeijer, die de gasten verraste met zijn ‘Rêverie’ van Claude Debussy, werden de bekende liederen gezongen die al eeuwen gemeengoed zijn.

De bezoekers – zelfs van buiten de provinciegrenzen – zongen naar hartelust mee met enkele samenzangnummers, maar waren doodstil bij ontroerende nummers als het bekende Panis Angelicus of het ‘Jeruzalem’, dat Ellen deels in het hebreeuws zong, wat bij menigeen een brok in de keel veroorzaakte.
Bij vertrek kreeg ieder van de gastvrouw een presentje mee.

Het mooiste compliment gaf een bezoekster die voor het eerst kwam en ‘getipt was door een vriendin’: “Dit was de aanbeveling van het jaar!”