Pianoduo Symbiosis brengt ‘Europiano’

Een speciaal concert ter gelegenheid van het Monumentenweekend 2017.
‘Europiano’ is een muziekvoorstelling waarin de jonge pianisten Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans u meeneemt naar het Europa van de 19e en 20e eeuw. Bij elk muziekwerk wordt verteld over de componist en zijn drijfveer om deze muziek te schrijven.

Zaterdagavond 9 september 20.00 uur, gratis toegang (vrijwillige bijdrage).

Elisabeth Crommelynck en Sander Meermans vormen een klassiek pianoduo uit België.
Zij zijn twee jonge pianisten die elkaar leerden kennen in het conservatorium van Antwerpen. Beiden behaalden er hun masterdiploma met grote onderscheiding in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx. Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor vierhandige pianomuziek bracht hen samen tot ‘Pianoduo Symbiosis’. Sinds juni 2016 leggen zij zich vol overgave toe op het pianoduorepertoire, en dat resulteerde in een reeks concerten in België en Nederland. In januari 2017 werden ze toegelaten tot een masterclasscursus in het Orpheus Instituut te Gent. Afzonderlijk traden beide pianisten al op in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Hongarije en Italië. Zij werden meermaals finalist en laureaat in nationale en internationale wedstrijden.

In ‘Europiano’ neemt pianoduo Symbiosis u mee naar het Europa van de 19e en 20e eeuw. Bij elk muziekwerk wordt verteld over de componist en zijn drijfveer om deze muziek te schrijven. Door de afwisseling van duo- en solostukken wordt het geheel een fris en samenhangend programma. (www.pianoduosymbiosis.com , www.elisabethcrommelynck.be )

Zaterdagavond 9 september 2017 20.00 uur, gratis toegang (vrijwillige bijdrage).