Duo Cibeles gaf fenomenaal concert

Het strijkconcert dat Duo Cibeles zondag 25 maart gaf in d’ Engelenburgh was een muzikaal feest. Geen enkel moment verslapte de aandacht van de luisteraars. Suzanne van Duuren (cello) en Francisco Deheza (viool) zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat hun samenspel klinkt als een boeiend gesprek. In de hoogte alswel in de laagte sleepten zij het publiek mee dat meebewoog of wegdroomde op ontroerende, doordringende of melodieuze tonen.

Suzanne en Francisco openden de middag met een zingaresca van de componist Schulhoff. Na Hoffmeister en Bartók kwam de pauze veel te snel. Met Kodaly, Glière en De Sarasate pakten ze de muzikale draad snel op en meermaals hield het publiek de adem in wanneer de ijle noten vanaf de zingende snaren van de viool de ruimte inzweefden. De somtijds donkere tonen van de trillende cellosnaren zorgden juist voor een heerlijke ondergrond die haast was te ervaren als een comfortabel fauteuil waarin je moeiteloos wegzakt.

Het concert werd afgesloten met een ‘Jewish Tradional Song’ en een ‘Irish Tradional Song’ en beide stukken bewezen dat muziek zich laat lezen als woorden: probleemloos was de intentie van de liederen te ervaren.
De langdurige staande ovatie was meer dan terecht en werd beantwoord met een toegift uit Japan.
Het was daadwerkelijk een heerlijk concert in een inspirerende omgeving!

artikel Fendert Lokaal 20 maart 2018

www.suzannevanduuren.com