Jazz met Pinksteren 2018 was weer weergaloos

Twintig jaar terug stond Bram Wijnands in de Carnegie Hall in New York. Wie daar eenmaal optrad, heeft een ijkpunt op zijn cv!  Een optreden in d’ Engelenburgh is van ander kaliber en wordt dan ook jaarlijks herhaald. Gelukkig voor de vele belangstellenden, en dat er belangstelling was, bleek uit het feit dat enerzijds sommigen al een jaar geleden reserveerden, anderzijds dat ruim voor Pinksteren de kaarten al waren uitverkocht.

Het vierde Jazz met Pinksteren telde bekende en nieuwe gezichten onder de bezoekers en unaniem waren ze allemaal enthousiast. Bram nam het publiek mee door de geschiedenis van de jazz en vertelde tussen de muziek door diverse anekdotes. De huiselijke sfeer maakte de interactie met het publiek kort. De pauze werd doorgebracht in een zonovergoten tuin, maar niemand vond het erg om na verloop van tijd weer naar binnen te gaan. Vrijwel niemand kon ook stil blijven zitten bij de meeslepende klanken van de man die in Amerika zijn eigen dag heeft: in Kansas City is 6 april Bram Wijnands-day. In Fijnaart is dat eerste Pinksterdag.