Damesensemble Stacked tijdens Kunst en Cultuurroute

 

Damesensemble Stacked treedt zondagmiddag 16 september op in d’Engelenburgh tijdens de Kunst en Cultuurroute Moerdijk. Op deze locatie zijn dan ook nog enkele kunstexposities te bewonderen.
Vanaf 15.30 uur kunnen de bezoekers genieten van een pittige damesensemble dat graag nog pittiger arrangementen zingt. De entree is kosteloos (vrijwillige bijdrage).

Stacked bestaat sinds september 2014. Ze hebben het motto “make good music and sing your ass off” en dit komt duidelijk terug in de repertoirekeuze. Annalisa Schmad, oprichter en artistieke leider van deze groep dames, wilde geen suf damesensemble, maar iets pittigs. Dat bleek een succes. Stacked won in 2015 BALK TOP Festival en stond in 2017 in de finale van het Aarhus Vocal Festival in Denemarken, een toppunt tot nu toe. In juni gaven ze een succesvol concert in Berlijn.

 

Exposities
Bezoekers kunnen het weekend ook genieten van twee geweldige kunstexposities:

  • Rien Joosen exposeert in de tuin met beelden en sculpturen
  • Stef den Ridder zetelt in de klassieke bibliotheek van het pand met haar natuurschilderijen.

d’ Engelenburgh is toegankelijk in het weekend van 15 en 16 september tussen 11.00 en 17.00 uur

Alle informatie in onze nieuwsbrief van augustus.

Rien Joosen.
Zijn eerste beeldjes maakte Rien ruim vijftig jaar geleden als opvarende van walvisexpedities, uit ivoor van potvistanden. Later leerder hij aan de TH in Eindhoven boetseren en beeldhouwen en ook bronsgieten en patineren. Daarna behaalde hij het laureaat (cum laude) beeldhouwen aan een vijfjarige kunstacademie in België. Sinds kort houdt Rien zich ook bezig met penningkunst in brons (geboorte- en herdenkingspenningen). Rien had exposities in Nederland, België, Engeland en Australië.

Stef den Ridder
Stef den Ridder noemt zichzelf wetenschappelijk illustrator omdat ze veel research doet voordat zij haar dieren tekent. In 2017 verscheen haar prentenboek Stefs Grote Neuzenboek over neuzen, ruiken en geuren in de dierenwereld.. Zij maakte dit samen met co-auteur Anneke Groen.