Vertelconcert met Yukiko Hasegawa ontroerde

Orpheus en Eurydice, deze grieks-mythologische figuren stonden centraal tijdens het high tea-concert van de Young Piano Masters Society op 25 november.  Concertpianiste Yukiko Hasegawa bracht met hoboïste Esther van de Ploeg en Rens van Hoogdalem (filosoof en meesterverteller) een werkelijk eersteklas vertelconcert.

Druk was het niet, maar de mensen die hadden gereserveerd, beleefden een Concertgebouw-ervaring van niveau. De gekozen muziek sloot haarfijn aan bij het verhaal over Orpheus en Eurydice, dat meeslepend werd verteld door Rens van Hoogdalem. Liszt, Poulenc en uiteraard Glass’ ‘Journey in the underworld’ uit Orpheus brachten vóór de pauze het publiek in vervoering, later aangevuld met Ludwig, Ravel, Respighi en Britten.

Het verfijnde gevoel van zowel de pianiste als de hoboïste voor de muziek en het onderwerp bracht een sfeer die de luisteraars bijna ooggetuige maakten van de lotgevallen van de heroïsche Orpheus en zijn geliefde Eurydice. Wat een voorrecht om zo’n presentatie te kunnen meemaken en meerdere bezoekers, waaronder uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, vonden het de reis meer dan waard.