Jazz met Pinksteren meer dan geslaagd

 

Voor de vijfde maal organiseerde Stichting d’Engelenburgh het Jazz met Pinksteren. Op zondagmiddag 9 juni gaf de amerikaanse jazzpianist Bram Wijnands een fantastisch concert. Als kers op de taart was Lucille Wijnands meegekomen, zij trakteerde het verraste publiek op enkele heerlijke jazz-songs.

De op dezelfde dag georganiseerde wielerronde was allerminst een belemmering voor de belangstellenden, die zelfs vanuit buiten de provinciegrenzen kwamen (Rotterdam, Dordrecht maar ook Maasbree in Limburg). Hoewel d’ Engelenburgh vrijwel onbereikbaar was per auto, had de organisatie keurig geregeld dat de bezoekers tot vlakbij de lokatie konden komen. het pand konden bereiken. Zelfs de luidsprekers in de buurt van het pand waren aangepast, zodat het geluid geen hinder gaf voor de muziek die Bram ten gehore bracht.

De in Amerika gevierde artiest – één van de laatsten in Kansas die deze jazz-stijl beoefent – genoot zelf zichtbaar van het optreden. Hij trakteerde het publiek op een voorproefje van zijn nieuwste project, Polka on Steroids, met duitstalige jazz-uitvoeringen refererend aan de duitse Bierstuben. Hij gaf een vertaling van ‘Happy days’ ten beste onder de titel ‘Wochenend und Sonnenschein’ uit de jaren dertig.