Jazz met Pinksteren in aantocht

Voor de vijfde maal organiseert Stichting d’Engelenburgh het Jazz met Pinksteren. Op zondagmiddag 9 juni treedt Bram Wijnands op. Een buitenkans om te luisteren naar een authentieke jazzpianist die in Kansas City zijn eigen dag heeft.

Eens per jaar komt de in Amerika gevierde artiest naar zijn geboortestreek in Brabant. Bram speelt piano in de stijl van Erroll Garner. Het is niet de eerste de beste die naar Fijnaart komt: in 1998 trad Bram Wijnands al op in de Carnegie Hall in New York..

De in Tilburg geboren Bram Wijnands begon met pianolessen op driejarige leeftijd. Zijn voorkeur ontwikkelde naar barrelhouse blues piano en dientengevolge jazz en dan vooral stride-piano. In 1989 formeerde hij zijn eerste trio om deel te nemen aan het Heineken Jazzfestival in Rotterdam. Hij studeerde af aan het Hilversums Conservatorium in 1991 en vestigde zich in de V.S.

Hij werkte met o.a. Deborah Brown, Slide Hampton, Gene Connors, Richard Ross, Hal Melia, Bob Kindred, Warren Vache, Jimmy Slide, Jon Hendricks en een bekende groep van de ‘eastcoast’: ‘Dukes Boys’.

Bram is sinds 2000 verbonden aan de universiteit in Kansas City onder artistiek directeur en saxofonist Bobby Watson. Burgemeester Emanuel Cleaver II riep 6 April uit tot ‘Bram Wijnands Day’.

Aanvang 14.30 uur, toegang 12,50
Reserveren via engelenburgh@live.nl of 06-83572448.

Advertisements