Sprankelend high-teaconcert met harp en fagot op 26 mei

Onwaarschijnlijk dat je deze combinatie al eerder had gehoord. Emmiko Groenemeijer en Joeri Deckers willen Nederland dan ook laten kennismaken met de unieke combinatie van harp met fagot. En dat lukte tijdens het bijzonder geslaagde high-teaconcert in d’ Engelenburgh. 

Harp en fagot – beide al goed voor prachtige muziek – bieden samen een prachtige klankkleur. De musici vertolkten werken van Piazolla, Godefroid, Lancen, Schubert, Saint Saëns, Andrès en Pärt. Zo’n anderhalf uur muziek, slechts onderbroken door uitleg over componist en muziek en uiteraard een gevarieerde high-tea, die mensen desgewenst in de tuin konden gebruiken.

“Ik ben blij dat ik ben gekomen”, zei een dame na afloop.

Over de musici
Harpiste Emmiko Groenemeijer begon op haar zevende met harplessen aan de Muziekschool Kennemerland te Haarlem. Een aantal jaar later deed Emmiko onder begeleiding van harpdocente Mariska Pool succesvol toelating tot de voor- opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Daar studeerde zij Klassiek Harp bij Ernestine Stoop. In maart 2015 behaalde Emmiko haar bachelordiploma en sindsdien is zij zowel uitvoerend als docerend actief als harpiste. Emmiko volgde masterclasses bij onder anderen Erika Waardenburg, Lavinia Meijer, Isabelle Perrin, Edmar Castaneda, Pävi Severeide en Sandrine Chatron.

Fagottist Joeri Deckers rondde in het voorjaar van 2015 zijn bachelor fagot af bij Johan Steinmann in Den Haag. Hij kreeg tijdens zijn opleiding regelmatig lessen van Dorian Cooke en Bram van Sambeek. Ook studeerde hij een half jaar aan het Royal College of Music in Londen, waar hij bij onder anderen Joost Bosdijk en Martin Gatt lessen volgde. Joeri speelt in verschillende orkesten, waaronder het Zeeuws Orkest.

Naast fagot heeft Joeri binnen de muziek een passie voor blaasorkesten en het dirigeren daarvan.

www.harpsoon.nl