Duo Ebano uit Italië genoot van aandachtig publiek op 14 april

“Thank you for your hospitality yesterday! Very nice environment and warm audience!” Zo begon het mailtje dat we daags na het concert door Duo Ebano ontvingen. Marco Danesi en Paolo Gorini hadden het aanwezige publiek verrast met hun grandioze vertolkingen van Robert Schumann, Nino Rota, Leonard Bernstein, Johannes Brahms en Carl Maria von Weber op klarinet en piano. Het publiek op zijn beurt genoot ademloos van de muziek die op hoog niveau werd gepresenteerd. Een concert dat beslist voor herhaling vatbaar is en Marco en Paolo bevestigden dat.

Als jonge musici zijn zij er zich van bewust dat het winnen van concoursen niet voldoende is om carrière te maken. Daarom zijn ze ook actief op sociale media en persoonlijke reclame voor concerten.
“Als muziek een vorm van communicatie is, dan is kamermuziek één van de meest intense en doeltreffende muzikale vormen om mee te communiceren, vertellen en inspireren.” Door middel van diverse projecten en nieuwe voorstellingen betrekken zij hun publiek bij hun creatieve proces. Op dit moment zijn Marco en Paolo bezig met fondsenwerving voor hun projecten als een muzikale video, een cd en een innovatief project dat zich richt op oude muziek en jonge componisten. Interesse? Kijk op www.duoebano.com  .

 

‘Duo Ebano bevrijdt piano en klarinet van hun traditionele repertoire. Debussy en Brahms worden aangevuld met muziek van Jörg Widmann en Frank Zappa.’

Paolo en Marco ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorio Giuseppe Verdi di Milano. Duo Ebano was in 2017 de grote winnaar van de Storioni Willem Twee Contest.

 

Alvast een voorproefje (en let niet op de in het filmpje genoemde datum!) :