Wiener Bonbon viel in de smaak

Het was beslist een fijne traktatie: sopranen Ellen Deelen, Jet Hogen Esch, Mascha van de Kuit en pianist Cleem Determeijer brachten heerlijke weense muziek tijdens het nieuwjaarsconcert in d’Engelenburgh. De aanwezigen hadden een geweldige middag.

Strauss, Lehar, Stolz, bekende namen die onsterfelijke muziek schreven en er was dan ook niemand die niet af en toe stiekem mee-neuriede. Met twee schilderstukken van het Oostenrijkse keizerspaar op de achtergrond en passende kleding zongen de drie sopranen de sterren van de hemel.
Ontroerend was het ‘Edelweiss’ dat Jet ten gehore bracht, zichzelf begeleidend op haar gitaar.

In de pauze was er weens gebak en na de pauze werden de gasten – afkomstig uit ondermeer Roosendaal, Breda, Wouw, Zwijndrecht en Rotterdam – nog verrast met een originele Salzburger Mozartkugel. Dat de middag voor herhaling vatbaar is, hoeft geen betoog. Gezien de uitverkochte zaal zal dit ongetwijfeld niet al te lang duren.