Ellen en Jet zongen 22-8 tijdens Openluchtdienst

Ellen Deelen en Jet Hogen Esch_foto Johan de WitteHet was eindelijk weer een gelegenheid om twee prachtige sopranen te beluisteren. Op zondagavond 22 augustus zongen Ellen Deelen en Jet Hogen Esch in de kerk naast d’Engelenburgh tijdens de jaarlijkse oecumenische openluchtdienst, vanwege het weer toch binnen. Maar liefst acht stukken werden door hen solo of in duet gezongen.

De dienst, die bedoeld is voor iedere belangstellende (ook ongelovigen) begon om 19.00 uur. Pianist René van Assche zette in om Ellen te begeleiden met een Avé Maria (van Caccini) en het spaanse Avé van Gomez, vertolkt door Jet.

Ds. Franc de Ronde stond stil bij het tekstwoord uit Lucas 7 vs. 1-10. Op het programma stond verder Händel’s ‘He shall feed His flock’, ‘Bist Du bei mir’ van Bach, ‘Morgen’ van Strauss, ‘Yerushalayim’ en ‘You raise me up’. Daarnaast was er nog gelegenheid tot samenzang met vijf bekende liederen.

Het was een bijzondere, maar ook ontroerende, bemoedigende en opwekkende avond, waarbij Paulus’ bekende tekst uit zijn eerste brief aan de Korintiërs, over de liefde (‘Al sprak ik alle talen der mensen en die van engelen – had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cymbaal‘) bij velen duidelijk bleef hangen..