Bijzonder concert met pianiste Ida Pelliccioli

Ida PelliccioliHet was het slotconcert van een tiendaagse tournee dat Ida Pelliccioli in d’Engelenburgh gaf. En wat een finale! Met twee toegiften en een staande ovatie glorieerde de getalenteerde pianiste na een wervelende vertolking van ondermeer Beethoven, Busoni, Janaçek en Rachmaninof.

Dat de Italiaans-Koratische pianiste ‘iron hands, but with velvet elegance’ heeft, werd al duidelijk na de eerste maten van Beethovens Sonata no. 30 en vond een hoogtepunt in de toegift met een Tarantella van Rameau. Daartussen raakte zij de aanwezigen met haar trefzekere spel en wist bij menigeen een brok in de keel op te wekken door de intense overgave aan het fenomeen ‘muziek’.

Eens te meer bleek weer dat muziek emotie is, getuige de virtuoze behandeling die Ida de uit 1934 stammende Gunther-vleugel gaf. Het was voor de Vrienden van d’Engelenburgh  een unieke kans om een bijzondere artieste van nabij mee te maken, die naast concerten ook in diverse films was te zien.

Ida Pelliccili in d'Engelenburgh

“Iron hands, but with velvet elegance: Ida Pelliccioli’s technical abilities make us forget about the pieces complexity, for the greatest delight of the audience.” (Fabrice Fenoy – Artistic Director ‘Un piano sous les arbres’)

toneel en film
Ida heeft altijd open gestaan voor andere kunstvormen en samenwerkingen. In 2015 en 2016
werkte ze in Parijs samen met Florian Pautasso, een jonge regisseur, tijdens de creatie van zijn
toneelstuk ‘Notre foyer’.
Ze verscheen ook op het scherm en speelde de rol van pianiste voor de amerikaanse tv-serie
‘Find me in Paris’ – seizoen 1 en 2 (2017/2018) en de franse ‘Munch’ (2018). In 2019 werd zij
gecast om de rol van pianist te verdubbelen in de korte film ’Quand on ne sait pas voler’,
geregisseerd door Thomas Keumurian en geproduceerd door FILMO.