d’ Engelenburgh druk bezocht tijdens Open Monumentendagen

IMG_0465Bijna tweehonderd belangstellenden bezochten d’Engelenburgh tijdens het Monumentenweekend op 12 en 13 september. Ellen en Marcel Deelen kijken terug op een bijzonder geslaagd en succesvol evenement.

De voormalige roomskatholieke pastorie van Fijnaart aan de Molenstraat stond als rijksmonument in de kijkert, maar ook beeldhouwster Annelies Arts – ter plaatse bezig aan een nieuw beeld – en de expositie van de heemkundekring over fijnaartse zangverenigingen zorgden voor toeloop.
Veel mensen kwamen echter ook voor de muziek, beide dagen in verschillende vorm gepresenteerd.
Op zaterdag was dat klassieke zang met piano en gitaarbegeleiding, op zondag trokken het Salonorkest Roosendaal en gemengd koor Vox Populi veel belangstelling.

Gedurende de middagen liep een gestage stroom mensen door het huis en de tuin om op diverse plekjes een aangenaam plaatsje te vinden waar koffie of thee kon worden gedronken terwijl men luisterde naar de muziek.IMG_0442
De sopranen Ellen Deelen en Simone Tousaint brachten, begeleid door pianist Johan Cnossen en klassiek gitarist Robin Ros, vrolijke en ontroerende liederen uit opera en operette.

Het Salonorkest Roosendaal paste perfect in de sfeer van het huis en toen eenmaal in de tuin het koor onder leiding van Jack Buijs van zich liet horen, verzamelde zich daar een grote hoeveelheid toehoorders. Het weer zat alleszins mee en de beloofde regen bleef uit tot ver in de avond.

IMG_0462Op 19 en 20 september kunnen belangstellenden de expositie van de Heemkundige Kring en de beelden van Annelies Arts nog bekijken tussen 13.00 en 17.00 uur. Annelies is zelf aanwezig.

 

De expositie van de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen (foto’s, vaandels, voorwerpen e.d. van fijnaartse muzekverenigingen) staat in de hal .
In de tuin staan de beelden van Annelies . Zij maakt uit steen, zoals arduin, marmer, grunstein of serpentijn, organische en aaibare vormen. Invloeden van de belgische beeldhouwer Dodeigne zijn in haar werken te herkennen. (zie ook www.vanalisa.nl)