Veel waardering voor muziekmiddag

JDW_5371_edited-1Zolang de muziek klonk, was het publiek muisstil, maar het applaus daarna was vele malen luider. Zowel het Klarinetcollectief als C2, die 29 november in d’ Engelenburgh speelden, kregen meerdere malen een overweldigende waardering van de 37 aanwezigen die een kaartje hadden bemachtigd.

De belangstelling was groot: de organisatoren Ellen en Marcel Deelen moesten meerdere malen ‘nee’ verkopen wanneer belangstellenden wilden reserveren voor het zondagmiddagconcert. Degenen die aanwezig waren, konden echter genieten van een sublieme muzikale uitvoering. De akoestiek was goed in de hoge kamers van de voormalige pastorie en de muziek was afwisselend en een genot om naar te luisteren.

Voor de pauze speelden de zes klarinettisten van het Dordts Klarinetcollectief onder leiding van Sebastian Petersen, na de pauze nam het duo C2 (Carline van der Harg en Carolijn Moulen Janssen) op piano en dwarsfluit de aanwezigen mee op reis met muziekstukken van Wilhelm Popp. Deze componist schreef diverse, op landen geïnspireerde, muziekcomposities.

Het echtpaar Deelen is blij met de belangstelling. “We voldoen blijkbaar aan een behoefte.” Ongetwijfeld draagt de sfeer van het pand, de gastvrije ontvangst en de taart in de pauze ook bij aan het succes van de muziekmiddagen. De eerstvolgende middag – op 20 december, in kerstsfeer – is al bijna vol.JDW_5412_edited-1