Jazz met Pinksteren was weer een feest

affiche Jazz met Pinksteren2016

Het jazzevenement in Fijnaart dat Stichting d’Engelenburgh met Pinksteren organiseerde, staat blijvend in het geheugen. De uit Kansas overgekomen Bram Wijnands wist het publiek te verrassen met zijn vaardigheid op piano èn accordeon.

Een feest, in één woord een feest. Dat was vanaf de eerste noot die Bram Wijnands speelde de sfeer in d’Engelenburgh. Een volle zaal wachtte op de gevierde jazzpianist, die eens per jaar naar zijn geboortestreek komt. Sommige toehoorders wisten wat hen te wachten stond: vorig jaar al hadden ze kennisgemaakt met de sympathieke man uit Kansas City die met zijn onmiskenbaar brabantse tongval vertelde over de legenden uit de jazzwereld.

Dat hij niet alleen vaardig is op de piano, bleek bij zijn toegift op de accordeon die de organisaJDW_0499 copytoren Ellen en Marcel Deelen hadden staan. Het publiek was verrukt en het applaus luid en welgemeend. Dat gold ook voor de twee songs die Ellen zong die middag: Fly me to the moon en het bekende My way. Bij dat laatste lied zongen de aanwezigen gepassioneerd mee.

JDW_0523Een onverwacht optreden in Den Bosch, waar Bram moest invallen, noopte hem na het diner snel te vertrekken, maar niet na beloofd te hebben volgend jaar te blijven slapen. Dat belooft dus een gezellige avond op 4 juni 2017…. We kijken er naar uit!

JDW_0529 copy