Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa gaven concert van hoog niveau

Tobias en Yukiko tijdens hun quatre mains 'De Bloemenwals' van Tsjaikovski (foto: Norman Langelaan)

Tobias en Yukiko tijdens hun quatre mains ‘De Bloemenwals’ van Tsjaikovski (foto: Norman Langelaan)

Reeds het eerste pianowerk – de Mondscheinsonate van Beethoven – bracht het publiek de emotie die Beethoven beoogde bij het schrijven van zijn sonate. Tobias Borsboom vertolkte meesterlijk en met gevoel het werk, dat hij kort toelichtte. Daarmee was letterlijk de toon gezet en kon het publiek genieten van een klassieke middag van niveau.

Samen met Yukiko Hasegawa – net die dag jarig – opende hij op 29 mei de serie van zes concerten die de Young Piano Masters Society komende maanden in d’ Engelenburgh brengt. Diverse luisteraars namen  nota van de warme en volle klanken van de baskant van de Gunther-vleugel uit 1935 die Tobias aan het instrument ontlokte.

De stukken die werden gespeeld varieerden van 1689 (Purcell) tot 2014 (Peter Vigh). Diens ‘Perpetuum Mobile’ verpakte Tobias verrassend tussen twee nocturnes van Chopin.
Als ‘mystery guest’ trad de basbariton Ronald Willemsen op, die naast enkele aria’s een duet uit Mozarts ‘Don Giovanni’ zong met sopraan Ellen Deelen.

De eerstvolgende YPMS-concertmiddag is op zondag 31 juli om 14.15 uur. Dan speelt de bulgaarse pianist Ivan Pavlov, samen met een violist. Reserveren kan via engelenburgh@live.nl of 06 8357 2448.

 

Tobias Borsboom (1988) behaalde in 2013 zijn Masterdiploma. Hij was succesvol bij diverse concoursen. Tobias geeft les aan het Amsterdams Conservatorium en is een veelgevraagd pianist voor festivals als het Storioni Festival, het Grachtenfestival en The International Holland Music Sessions.1326825001-1
In mei 2015 won Tobias de finale van de Dutch Classical Talent Award en hij kreeg, naast 10.000 euro en een bronzen beeld, een naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw.


Yukiko Hasegawa
begon als vierjarige met pianolessen en behaalde haar Masterdiploma in 2004. Ze ontwikkelde een interesse voor authentieke uitvoerings-praktijk nadat zij de fortepiano’s leerde kennen van het Hamamatsu Museum van Muziekinstrumenten.
In Japan ontmoette zij de Nederlandse pianist Willem Brons, de docent van wie ze graag les wilde hebben. Om die reden kwam zij in 2005 naar Nederland waar ze haar studie voortzette in Amsterdam. Yukiko behaalde In 2011 het Masterdiploma voor piano.

Willem Brons over Yukiko: “Een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist, met opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen.”