Slaapliedje en vuurwerk tijdens pianoconcert Symbiosis

Bezoekers die zondag 24 februari kwamen voor een eersteklas concert werden niet teleurgesteld. Pianoduo Symbiosis gaf een professionele en afwisselende uitvoering van diverse muziekstukken. Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans namen de luisteraars mee op een reis door Frankrijk aan de hand van Poulenc, Debussy, Mozart, Chopin, Bizet en Fauré. Het concert bood voor elk wat wils, tussendoor toegelicht met leuke wetenswaardigheden. Zo kon geluisterd worden naar variaties op een slaapliedje door Mozart, maar hoe zou iemand in slaap kunnen vallen bij de virtuoze vertolking daarvan? Niemand piekerde erover de ogen te sluiten, hooguit weg te dromen.

Bij de toegift werden de gasten uitgenodigd in te zetten bij herkenbare melodieën, weinigen echter konden meezingen bij het vuurwerk dat de beide musici ten gehore brachten. Ademloos genoten mensen tot de laatste noot, waarbij de pianisten ondertussen al spelend ook nog eens van plaats verwisselden.

 

Het vlaamse duo Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans vormen samen Symbiosis. Het zijn twee virtuozen die elkaar perfect aanvullen. Meermaals werden zij finalist en laureaat in nationale en internationale wedstrijden.